• امروز : چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 14 May - 2025
کل 365 امروز 0
4

سازمان آب و برق خوزستان در مسیر رشد و شکوفایی/سازمان آب و برق نشان داد در مدت کوتاه هم می شود کارهای بزرگ کرد

  • کد خبر : 1763
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵
سازمان آب و برق خوزستان در مسیر رشد و شکوفایی/سازمان آب و برق نشان داد در مدت کوتاه هم می شود کارهای بزرگ کرد

  کارایی یا عدم کارایی سازمان آب و برق خوزستان بعنوان یکی از مهم ترین دستگاه های اجرایی،نقش اساسی در توسعه یافتگی یا توسعه نیافتگی استان خوزستان دارد.حجم عظیم ماموریت های این سازمان در دو بخش مهم آب و برق در کنار مسائل دیگری همچون گردشگری اهمیت این مجموعه را به وضوح به نمایش می […]

 

کارایی یا عدم کارایی سازمان آب و برق خوزستان بعنوان یکی از مهم ترین دستگاه های اجرایی،نقش اساسی در توسعه یافتگی یا توسعه نیافتگی استان خوزستان دارد.حجم عظیم ماموریت های این سازمان در دو بخش مهم آب و برق در کنار مسائل دیگری همچون گردشگری اهمیت این مجموعه را به وضوح به نمایش می گذارد.

نگاهی به بحران های اجتماعی یک دهه اخیر استان خوزستان نشان می دهد که ریشه اغلب آنها به موضوع مهمی مانند آب شرب و کشاورزی می رسد که بعلت محدودیت ها و یا کم توجهی ها،در سال های گذشته، برای این موضوع تدبیر آنچنانی اندیشیده نشد و تقریبا طرح جامع آبرسانی برای هیچکدام از شهرهای استان اجرا نشده بود.

اما خوشبختانه در سه سال گذشته ، گام های بزرگ و اساسی برای حل این مشکلات برداشته شد که این تلاش ها سبب شد با وجود خشکسالی های اخیر، با مدیریت مناسب منابع  آبی، هیچگونه بحران اجتماعی شکل نگرفت و استان روی آرامش به خود دیده است.

 

طرح آبرسانی غدیر، خدمتی ماندگار که هیچ وجدان بیداری نمی تواند آن را کتمان کند.

با روی کار آمدن صدریان فر در سازمان آب و برق خوزستان، طرح آبرسانی غدیر در دستور کار ویژه  قرار گرفت و این کلان پروژه‌ به منظور رفع بخش اعظمی از مشکلات استان خوزستان در بخش آب شرب با جدیت دنبال شد.

عملیات اجرایی پروژه غدیر ۲۶ آذر ۸۷ آغاز شد و قرار بود کل پروژه در پنج سال و تا پایان دولت وقت به بهره‌برداری برسد. بر این مبنا با اتمام این پروژه آب شرب حدود پنج میلیون نفر تأمین می‌شد؛ همچنین علاوه بر آبرسانی به ۲۵ شهر و بیش از ۱۶۰۰ روستا، هدف دیگر این طرح جلوگیری از ورود پساب‌های شهری و صنعتی ۱۲ شهر و بیش از هزار و ۲۰۰ روستا به آب کرخه و کارون بود.

به معنای دیگر، تکمیل طرح غدیر سبب می‌شد تا آب مورد استفاده مردم خوزستان با رشد کمی و کیفی قابل توجه مواجه و به طور ملموس حس شود. با اینکه طرح آب رسانی غدیر در دولت روحانی نیز به صورت بخشی و جزئی افتتاح شد و پیشرفتی داشت، اما هنوز به صورت کامل به اهداف خود نرسیده بود و انتظار می‌ رفت با اجرای کامل آن در آینده زیرساخت‌های لازم برای انتقال و تأمین آب شرب شهرهای مرکزی، جنوب و غرب استان خوزستان برای ۲۶ شهر و ۱۶۰۸ روستا، با منبع آبگیری از دریاچه سد دز حدود ۴.۷ میلیون نفر را زیرپوشش قرار می‌دهد.

پیگیری های شبانه روزی مدیران سازمان آب و برق در کنار پشتیبانی ویژه دولت سبب شد تا کار با سرعت چند برابری ادامه یابد و پروژه ای که قرار بود طی سه سال به بهره برداری برسد در کمتر از یکسال و  در شهریور 1401 با حضور رئیس جمهور شهید به بهره برداری رسید.خدمتی ماندگار که هیچ وجدان بیداری نمی تواند آن را کتمان کند.

 

شروع پروژه های متعدد آبرسانی به سایر نقاط استان خوزستان

 

بررسی های میدانی و تقاضاهای متعدد حکایت از این موضوع داشت که اکثر نقاط استان خوزستان با مشکل آب شرب روبرو هستند و اجرای طرح آبرسانی غدیر تنها پاسخگوی بخشی از نیاز آبی استان بود.این شرایط سبب شد تا در کنار تعریف و اجرای پروژه های طرح جامع آبرسانی به شهرستان های شوشتر،دزفول و اندیمشک، طرح های بزرگ فدک و کوثر نیز در دستور کار قرار گیرند.

 

طرح بزرگ آبرسانی فدک

طرح جامع تأمین آب شهرهای شمال شرق خوزستان از سد کارون۳ (فدک) یکی از بزرگترین طرح های آبرسانی کشور می باشد که  با بهره‌برداری از این طرح، آب شرب ۷ شهر ایذه باغملک قلعه تل رامهرمز هفتکل صیدون میداود و ۶۸۹ روستا به صورت کمی و کیفی تأمین می‌شود.

همچنین آب کشاورزی جهت اراضی آبی در سطحی حدود ۲۰ هزار هکتار و توسعه باغات دیم در سطح ۴۰ هزار هکتار و پوشش جمعیتی ۷۳۰ هزار نفری شهری و روستایی تا افق ۱۴۲۵ تأمین می‌شود. تأمین نیاز آب شرب به میزان ۶۲ میلیون متر مکعب در سال و نیاز آبی کشاورزی به میزان ۹۸ میلیون متر مکعب در سال، در افق ۱۴۲۵ از دیگر اهداف این طرح است.

احداث تأسیسات برداشت آب و احداث تونل به طول ۹۰۰ متر، احداث ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۱۱.۱ متر مکعب در ثانیه، حفر تونل انتقال آب به طول ۴.۵ کیلومتر و به قطر ۴.۵ متر، احداث تصفیه‌خانه به ظرفیت ۲۶۵ هزار متر مکعب در ثانیه، احداث پل به طول ۱۲۰ متر و عرض ۱۲ متر، اجرای پست برق ۴۰ مگاواتی و ۷ کیلومتر شبکه فشارقوی و اجرای خط انتقال فولادی با قطرهای ۱۵۰ و ۲۰۰ سانتیمتر به طول ۳۰ کیلومتر از مشخصات فنی سامانه انتقال آب حدفاصل کارون۳ تا شهرستان ایذه است.

اعتبار مورد نیاز برای این طرح ۱۴ هزار میلیارد تومان می باشد که پیگیری های متعدد مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان و تلاش های نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی، تحقق رویای دیرینه مردم این دیار را به واقعیت نزدیک کرده است و طی ماه های آینده و با شروع مجدد این پروژه یکی از مهمترین مطالبات مردم شمال شرق استان خوزستان رفع می شود.

 

طرح آبرسانی کوثر

طرح بزرگ آبرسانی کوثر به منظور تامین آب شرب شهرهای جنوب شرق از دیگر طرح هایی می باشد که در دوره صدریان فر در سازمان آب و برق خوزستان بصورت جدی مورد پیگیری قرار گرفت.

هدف از اجرای طرح آبرسانی کوثر تامین کمی و کیفی آب شرب شهرهای ماهشهر، رامشیر، امیدیه، آغاجری، میانکوه، هندیجان، بندرامام (ره) و شهرک های شهید چمران از سد کوثر و کارون سه است..

با اجرای این طرح، آب آشامیدنی ۹۳۰ هزار نفر از جمعیت شهری و روستایی استان خوزستان تا افق ۱۴۲۵ تامین خواهد شد همچنین وضعیت آبرسانی از نظر کمی و کیفی ارتقا خواهد یافت.

ه‌مچنین با عملیاتی شدن این طرح که با اعتباری بالغ بر ۷۵۰ میلیارد ریال اجرا می‌شود، آب شرب پایدار به میزان ۱.۵ میلیون مترمکعب در سال تامین خواهد شد.

احداث مخزن ۶ هزار مترمکعبی بتنی مدفون، محوطه سازی و سیستم گندزدایی به روش الکترولیز نمک طعام و تاسیسات مربوطه از مشخصات فنی طرح مخزن آب شرب شهرستان آغاجری به شمار می‌رود.

 

آبرسانی به شهرستان شوشتر

رفع مشکلات آبرسانی شهرستان شوشتر از دیگر موضوعاتی بود که در سه سال گذشته در سازمان آب و برق خوزستان به آن توجه ویژه ای شد.بهره برداری از آبگیر و تصفیه خانه شهرستان شوشتر با ظرفیت ۲۵ هزار متر مکعب،طرح بزرگ آبرسانی خط فلزی ۷۰۰ میلی متری آب شرب شوشتر تنها در شش ماه که امکان انتقال ۴ هزار متر مکعب آب در شبانه روز از مجموعه چاه های کف علی و تصفیه خانه اضطراری شوشتر به مخازن گلزار را فراهم کرد.با اجرای این طرح افت فشار در شبکه های شهری و آب و فاضلاب رفع شد.همچنین با بهره برداری از این طرح حدود ۱۶ هزار متر مکعب به ظرفیت ذخیره سازی شهرستان افزوده شده و بجز شهر شوشتر ۱۲ روستای تابعه نیز از مزیت استفاده از آب پایدار و پاک بهره مند شد

 

آبرسانی به شهرستان دزفول

عملیات اجرایی آبگیر طرح جامع آبرسانی به شهرستان دزفول از دیگر پروژه های مهمی بود که در دوره صدریان فر در سازمان آب و برق خوزستان،آغاز بکار کرد.

 

این آبگیر با ظرفیت ۳ هزار و ۴۰۰ لیتر بر ثانیه، معادل ۲۹۵ هزار مترمکعب در شبانه روز آب شرب تصفیه شده با کیفیت بالا از رودخانه دز برای مردم شهرهای دزفول، شمس آباد، صفی آباد، میان رود، دز آب، سیاه منصور، چغامیش، حمزه و سالند را تامین می کند.‌.

این طرح برای افق سال ۱۴۲۵ تامین آب شرب منطقه را انجام خواهد داد که با اعتبار  افزون بر ۵۰۰ میلیارد تومان آغاز و در فاز بعدی آن همچنین احداث تصفیه خانه طرح جامع آبرسانی به شهرستان دزفول با اعتباری بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان اجرا خواهد شد.

آبرسانی به شهرستان اندیمشک

آبرسانی به شهرستان اندیمشک و رفع این مشکل این شهرستان و روستاهای اطراف نیز از دیگر پروژه هایی بود که در دوره صدریان فر مورد توجه قرار گرفت و عملیات اجرایی آن با سرعت قابل ملاحظه ای آغاز شد.

با احداث آبگیر و تصفیه خانه شهرستان اندیمشک و تامین 350 میلیون مترمکعب، آب شهرهای اندیمشک،حسینیه،بیدروبه و چم گلک و 364 روستای این شهرستان تامین می شود.

 

اجرای پروژه های متنوع آبرسانی در شهرهای مختلف استان خوزستان در سه سال گذشته در سازمان آب و برق خوزستان، این واقعیت را بار دیگر اثبات کرد که می توان در مدت کوتاه کارهای بزرگی را انجام داد و  اگر در چینش مدیران به جای معیارهای منسوخی همچون قومیت، هم حزبی بودن و …مدیران شایسته و توانمند انتخاب شوند، توسعه خوزستان و ایران دور از دسترس نمی باشد.

بدیهی است که حجم خدمات ارائه شده سازمان آب و برق خوزستان در بخش آبرسانی در سه سال اخیر بسیار بیش تر از موارد ذکر شده می باشد که بعلت محدودیت منابع اطلاعاتی، تنها امکان نشر همین موارد در این رسانه فراهم شده است.

پرداختن به تلاش های این سازمان بزرگ در تامین آب کشاورزی با وجود خشکسالی های سالیان اخیر و کمک به اشتغال و تامین مواد غذایی کشور،توسعه گردشگری و تامین برق از دیگر مواردی است که طی روزهای آینده به آن خواهیم پرداخت.

 

لینک کوتاه : https://nakhlnameh.ir/?p=1763

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.