روح الله دهقانی فیروزآبادی در آخرین روز از نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و در حاشیه آیین امضای ۸ قرارداد شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، تاکید کرد: وزیر نفت بدون اغراق و با استفاده از فناوریهای بومی پای کار دانش بنیان کشور است؛ یکی از مهمترین موضوعات از نظر معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، رکن حمایتی از توسعه علم و فناوری کشور و ایجاد کردن بازار واقعی و پایدار برای شرکت های دانش بنیان است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: طی ۲۰ سال گذشته قریب به ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور شکل گرفته است.
وی ادامه داد: صنعت نفت به عنوان بزرگترین سرمایه خدادادی این سرزمین، بزرگترین فرصت براي دانش بنیان شدن کشور است. اگر میخواهیم اقتصادمان دانش بنیان شود معنی آن این نیست که نفت را کنار بگذاریم، بلکه بدان معنی است که صنعت نفت را دانش بنیان کنیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه بزرگ ترین فرصت دانش بنیان شدن اقتصاد این کشور، دانش بنیان شدن بزرگترین صنعت و نعمت کشور یعنی نفت است، تصریح کرد: بهمن ماه سال ۱۴۰۱ یک موافقتنامه به مدت ۵ سال، در ۱۲ محور راهبردی و ارزش تقریبی ۲ میلیارد دلار با وزیر نفت امضا شد؛ اگرچه خیلیها آن زمان این موافقتنامه را باور نداشتند و میگفتند از این تفاهمنامهها بسیار امضا شده است اما امروز بیش از ۶۰ درصد آن چه که در بسته اول، موافقت کردهایم به مرحله تحویل کالا و امضای قرارداد رسیده است.
دهقانی فیروزآبادی اضافه کرد: این جریان ادامه دارد و امروز نیز بسته سوم را به امضا میرسانیم.
وی با بیان اینکه صنعت نفت همیشه پیش قراول و رتبه اول به کارگیری علم و فناوری بومی در صنعت خود بوده است، اظهار کرد: امروز ۱۱ قرارداد به ارزش تقریبی ۶۰ میلیون دلار بسته میشود که یک افتخار ارزشمند برای صنعت نفت است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اعلام اینکه در دولت هاي گذشته گرفتن پروژه از صنعت نفت، خودش یک پروژه بود عنوان کرد: امروز شاهد تحول کمیت و کیفیت در شرکتهای دانش بنیان هستیم و اکنون صنعت نفت، خود پیش قراول مطرح کردن مسائل و نیازهایش است؛ موافقتنامه تولید بومی که امروز مطرح میشود خود سند دیگری بر جدیت وزارت نفت است.
دهقانی فیروزآبادی افزود: تعداد زیادی از شرکتهایی که امروز قرارداد منعقد میکنند، کمتر از ۱۰ سال است که تاسیس شدهاند، بسیاری از این شرکتها با مجموعههای با تجربه کار میکنند چون ما میدانیم که تجربه بسیار ارزشمند است.
وی بیان کرد: نکته جالب توجه دیگر این است که هیچ اصرار بدون منطقی، برای اینکه باید همه چیز را بپذیریم وجود ندارد؛ موافقتنامههای جدیدی که امروز منعقد میشود در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان است که زنجیره انرژی تجدید پذیر، از زنجیرههای مرتبط با آن است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: همچنین موافقت نامه های کار بر پروژههای بزرگ به ارزش قریب به ۲۵۰ میلیون دلار، نوید دیگری برای شرکتهای دانش بنیان است که کار انجام میدهند؛ خداوند را شاکر هستیم که میتوان از شرکتهای دانش بنیان درخواست کرد که تنها بر روی موضوعات مطرح شده تمرکز نکنند و اگر نیازي وجود دارد روی آن نياز ها نيز کار کنند.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه کمیته بار اول بسیار فعال است تصریح کرد: وزارت نفت برای سومین سال، رتبه بار اول را دریافت کرده است اما همچنان انتظار داریم که تلاش بیشتری صورت گیرد؛ قریب به ۲۵۰ مجوز قرارداد بار اول به وزارت نفت داده شده است که از این تعداد ۱۱۱ مجوز به قرارداد تبدیل شده است.
وی گفت: امیدوار هستیم این فرصت باورمندانهای که در صنعت نفت به توان داخلی وجود دارد در کنار استفاده از تجربیات با همین قوت ادامه پیدا کند و شاهد آن باشیم تعداد شرکتهای دانش بنیان که طی سه سال اخیر ۴ برابر شده است تا پایان دولت سیزدهم ۸ برابری شدن آن را تجربه کند؛ همچنین امیدوار هستم سال آینده پربارتر و پردستاوردتر در خدمت مردم باشیم